loading…

Moscova plănuiește să lanseze la finele lunii august o aplicație inspirată de jocul Pokémon Go, “Discover Moscow. Photo”, în care utilizatorii vor putea prinde în locul monștrilor virtuali viu colorați, personaje celebre din istoria Rusiei, precum Pușkin sau Petru cel Mare, informează BBC.

Moscoviții și alți oaspeți ai orașului vor putea vâna în curând personalitățile istorice ruse și își vor putea face selfie-uri cu acestea, potrivit reprezentanților orașului.

Aceștia au declarat că o aplicație deja existentă este în curs de actualizare și că va funcționa în mod similar cu jocul Pokémon Go – un joc pe telefonul mobil care combină lumea reală cu grafica pe calculator.

Aplicația “Discover Moscow. Photo” va fi valabilă de la finalul lunii august.

Utilizatorii îi vor putea vâna astfel pe corespondenții virtuali ai lui Petru cel Mare, Aleksandr Pușkin și chiar Napoleon, printre alții.

Fiecare personalitate va fi localizată undeva în Moscova și va fi marcată geografic, au dezvăluit autoritățile moscovite într-o declarație pentru presa rusă.

Oficialitățile moscovite au declarat că “de îndată ce un utilizator va fi în raza a 50 de metri a coordonatelor respective”, acesta va putea vedea și localiza un personaj virtual celebru, pe camera telefonului mobil.

Autoritățile speră că aplicația îmbunătățită va mări interesul public pentru moștenirea culturală bogată a Moscovei și va oferi utilizatorilor un nou motiv pentru a se plimba mai mult pe uriașele bulevarde și străzi ale capitalei Rusiei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/moscova-lanseaza-pokemon-go-in-varianta-ruseasca-turistii-ii-vor-vana-pe-puskin-lenin-si-napoleon-26402.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/moscova-lanseaza-pokemon-go-in-varianta-ruseasca-turistii-ii-vor-vana-pe-puskin-lenin-si-napoleon-26402-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv