loading…

70% dintre managerii companiilor austriece cu activitate în România consideră că economia își va menține creșterea în acest an și anul viitor, iar trei din patru mizează pe o dezvoltare pozitivă a companiei lor în aceeași perioadă.

În aceste condiții România se poziționează, în baza dezvoltării economice pozitive și a creșterii importanței sale ca piață internă, drept o destinație interesantă pentru investițiile austriece, arată un comunicat al Ambasadei Austriei la București, care a realizat Austrian Business Outlook Survey Romania 2016. Acesta este un sondaj online adresat managementului filialelor austriece din România, care a fost realizat în perioada 13 – 31 aprilie 2016. În total au participat la sondaj 124 de persoane.

44% dintre toți cei chestionați au afirmat că au planuri de investiții în 2016 și 2017, iar alți 33% iau în considerare eventuale investiții, însă nu au luat încă decizii în acest sens. Sunt planificate în special investiții pentru extinderea capacităților de producție și în retehnologizări și modernizarea locațiilor actuale. Interesul pentru investiții noi este mai scăzut. Sunt planificate și investiții în sfera de personal: 6 din 10 întreprinderi au planificat creșterea numărului de locuri de muncă.

Activitatea companiilor austriece din România este influențată puternic în special de politica fiscală și de taxare, de birocrație, siguranța juridică și stabilitatea politică, precum și de factori relevanți legați de loialitatea angajaților, de potențialul forței de muncă, formarea personalului calificat și de costul muncii. Tendințele din aceste domenii sunt privite de către respondenți cu sentimente amestecate: se consideră că în special factorii care determină climatul investițional vor avea o evoluție mai degrabă negativă.

Companiile austriece au investit în România circa 9,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 16,1% din totalul investițiilor străine directe din România, și creează prin cele peste 7.000 de firme cu aport de capital austriac înregistrate peste 100.000 de locuri de muncă directe.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/managerii-austrieci-considera-ca-economia-romaniei-isi-va-mentine-cresterea-26403.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/managerii-austrieci-considera-ca-economia-romaniei-isi-va-mentine-cresterea-26403-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv