Autor:
Melania Stoica
| marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Imagini rare de la o petrecere de Crăciun dată de Adolf Hitler în Munchen, în 1941. Crăciunul nazist nu avea nici de departe vreo însemnătate religioasă, această sărbătoare reprezentând solstiţiul de iarnă sau, cum îi mai spuneau nemţii, “renaşterea soarelui”.

Imaginile au fost surprinse de Hugo Jaeger, unul dintre fotografii personali ai lui Hitler, şi au fost descoperite abia în anul 1955, pe lângă alte 2.000 de imagini de colecţie, transmite www.rarehistoricalphotos.com

.

Naziştii nu susţineau însemnătatea religioasă a Crăciunului, cum că ar fi vorba despre naşterea lui Iisus, ci asociau această sărbătoare cu solstiţiul de iarnă sau “renaşterea soarelui”, mai ales că svastica era un vechi simbol care reprezenta soarele.

Şi sărbătoare de Crăciun a naziştilor se bucura de un Moş Crăciun, doar că acesta era considerat ca fiind întruchiparea zeului german Odin.

În ilustraţiile naziste de Crăciun, era înfăţişat zeul Odin pe un cal alb, cu o barbă albă, pălărie şi un sac plin de cadouri. Ieslea era înlocuită cu o grădină plină de cerbi şi iepuri. Fecioara Maria şi Iisus au fost înlocuiţi cu o simplă femeie blondă şi un copil.

Tag-uri:
craciunul nazist, adolf hitler de craciun, Hugo Jaeger, imagini rare cu adolf hitler

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/foto6_25-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/foto6_25-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGalerii Foto
Autor: Melania Stoica | marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Imagini rare de la o petrecere de...

Preluat de la EVZ