loading…

Atacarea unei biserici și uciderea unui preot înseamnă profanarea Franței, afirmă președintele Francois Hollande, felicitând forțele de ordine pentru uciderea teroriștilor în cursul luării de ostatici de marți.

“Este vorba de un act impardonabil, de o nouă încercare pentru națiunea noastră. Cei doi teroriști au fost uciși de poliție. Salut curajul agenților de poliție”, a declarat Hollande.

“Sunt uciși creștini în Franța și în lume. Atacarea unei biserici, uciderea unui preot înseamnă profanarea Franței, înseamnă răspândirea terorii. Teroriștii vor să ne separe, să ne divizeze”, a adăugat François Hollande.

“Țara noastră este în război, un război în afara Siriei și a Irakului. Un război intern, cu islamiștii, cu extremiștii, cu teroriștii. Vă voi spune adevărul: acest război va fi lung. Unitatea noastră va fi forța noastră. Trebuie să fim uniți pentru a câștiga acest război. Vă asigur că îl vom câștiga”, a subliniat Hollande.

Președintele Francois Hollande i-a dat asigurări Papei Francisc că bisericile din Franța vor fi protejate, după ce un preot a fost ucis de doi teroriști islamiști în apropierea orașului Rouen.

Doi teroriști au descins marți într-o biserică din orășelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugărițe și alți doi credincioși.

Preotul a fost omorât de teroriști, iar alți trei ostatici au fost răniți, unul fiind în stare gravă. Cei doi teroriști au fost împușcați mortal de forțele speciale. Atacul a fost revendicat de rețeaua teroristă Stat Islamic.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/francois-hollande-atacarea-unei-biserici-reprezinta-profanarea-frantei-26411.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/francois-hollande-atacarea-unei-biserici-reprezinta-profanarea-frantei-26411-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv