Autor:
Ana Petrescu
| marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 44 Vizualizari

Victor Ponta

Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a respins oficial contestația depusă de Victor Ponta la verdictul de plagiat, informează Realitatea TV.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat public că îii va retrage titlul de doctor obținut de fostul premier în 2002. În urmă cu o săptămână, Ponta a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va contesta decizia CNATDCU și că se va adresa instanțelor pentru a schimba verdictul primit.

Consiliul General al CNATDCU a anunțat oficial pe 1 iulie plagiatul. Potrivit academicianului Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU, la şedinţa de la începutul lui iulie a existat cvorum, şi din 35 de membri prezenţi, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existând o singură abţinere, din partea lui Horia Iovu.

Comisia Tehnică, alcătuită din trei profesori universitari au analizat lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională” a lui Victor Ponta şi a stabilit că “nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor”, invocând articolul 170 din Legea Educaţiei Naţionale.

Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice în 2002, iar lucrarea a fost coordonată de Adrian Năstase, care la acea vreme era șeful Executivului.Tag-uri:
victor ponta, plagiat, contestatie, CNATDCU, mircea dumitru, adrian nastase, doctorat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/victor-ponta-465x390-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/victor-ponta-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii | 44 Vizualizari Victor Ponta Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor...

Preluat de la EVZ