Autor:
Dana Lascu
| marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

Copilașul se zbate acum între viață și moarte.

Un nou-născut a fost transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecțioase. Geamănul lui, spun părinții, a murit din aceeași cauză.

Bebelușul, în vârstă de doar două săptămâni, s-a născut prematur, iar acum este internat în Clinica de Terapie Intensivă. Potrivit rudelor nou-născutului, fratele geamăn al copilului a murit după ce a fost infectat cu bacteria Klebsiella, notează Agerpres.

„Starea pacientului se menţine stabilă. Bebeluşul se află în continuare sub tratament cu două tipuri de antibiotic pentru infecţia cu Klebsiella. Parametrii care ţin de tensiune, respiraţie şi puls sunt, în continuare, stabili. Nu ne putem exprima asupra evoluţiei ulterioare a pacientului, pentru că el este un copil născut prematur, vulnerabil. Momentan însă nu pune probleme“, a declarat dr. Iolanda Blidaru, mana­gerul Maternităţii „Cuza Vodă“, pentru Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, cu o zi înainte se încercase și transferul fratei geamăn al bebelușului, dar medicii ieșeni susţin că nu au putut transporta copilul pentru că starea lui era critică. „Primul transfer s-a solicitat pe 17 iulie, pentru bebeluşul care a murit. Copilul nu a putut fi transferat pentru că starea lui era deosebit de gravă. În momentul solicitării unui transfer, noi primim o serie de informaţii despre starea pacientului, o radiografie a situaţiei în care se află la acel moment. Bebeluşul respectiv nu putea fi transportat, pentru că se afla în stare critică. Drept urmare, la trei ore de la solicitarea transferului a şi decedat. A doua zi, am primit o nouă solicitare de transfer, pentru bebeluşul care acum se află la noi. Starea acestui copil nu era gravă, astfel încât să nu poată fi transfe­rat“, a explicat dr. Carmen Grecu, medic primar neonatolog, pentru cotidianul ieșean.

Tag-uri:
Terapie Intensivă, Iolanda Blidaru, Ginecologie Cuza, klebsiella, infectie klebsiella, infectie spital, copil infectie spital, copil, infectie, spital

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/suflet-aruncat-la-gunoi-un-bebelus-de-cateva-zile-a-fost-gasit-intr-un-tomberon-din-oradea-290688-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/suflet-aruncat-la-gunoi-un-bebelus-de-cateva-zile-a-fost-gasit-intr-un-tomberon-din-oradea-290688-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Dana Lascu | marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari Copilașul se zbate acum între viață și...

Preluat de la EVZ