loading…

Treizeci și opt de persoane, dintre care 16 copii, au murit într-un incendiu accidental al unei case din zona centrală a statului Madagascar, relatează Le Figaro online.

Din cei 39 de persoane ce erau prezente în casă în momentul incendiului, 38 dintre aceștia au murit, 16 fiind copii, iar cel mai tânăr având vârsta de șase luni, a declarat agenției France-Presse un reprezentant al Jandarmeriei locale, scrie Mediafax.

După terminarea procesului de reabilitare al acoperișului unei case străvechi, a avut loc o petrecere. La sfârșitul evenimentului festiv, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acoperișul de paie a luat foc.

Focul a pornit de la un cuptor ce se afla în curte, răspândindu-se către o micuță cabană construită din paie de orez și îndreptându-se apoi spre acoperișul casei. Unul din fiii proprietarului este singurul ce a supraviețuit incendiului, sărind pe fereastra casei; acesta prezintă răni la nivelul picioarelor, dar este în afara oricărui pericol. Doi săteni ce au sărit în ajutorul victimelor prezintă arsuri grave pe suprafața corpului.

Din cauza instabilității din regiune și infracționalităților, invitații la petrecere hotărâseră să rămână peste noapte.

Sătenii au încercat să salveze persoanele blocate în incendiu, dar ușa casei rămăsese blocată. În timpul incendiului, invitații se postaseră în spatele ușii de la intrare. “Ei s-au așezat spre exterior, iar ușa se deschidea spre interior”, potrivit reprezentantului Jandarmeriei.

Casele cu acoperișuri de paie sunt foarte răspândite în zonele rurale malgașe, iar incendiile sunt frecvente.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zeci-de-oameni-au-murit-intr-un-incendiu-de-amploare-izbucnit-dupa-o-petrecere-26379.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zeci-de-oameni-au-murit-intr-un-incendiu-de-amploare-izbucnit-dupa-o-petrecere-26379-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv