loading…

Verizon va prelua Yahoo în baza unei înțelegeri care va fi făcută publică astăzi, valoarea tranzacției ridicându-se la 5 miliarde de dolari.

Tranzacția privește achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni, potrivit celor de la Reuters, anunțul urmând să fie făcut înainte deschiderii bursei de la New York.

Venirea Marissei Mayer la conducerea Yahoo, în urmă cu patru ani, a creat un val de entuziasm printre acționarii companiei și nu numai. Prezența sa a alimentat așteptările de redresare rapidă a Yahoo, care nu reușea să crească veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piață Google și Facebook.

Mayer, care a venit la Yahoo după o lungă perioadă de activitate în conducerea Google, este acum supusă unor presiuni tot mai mari legate de performanțele companiei. Termenul limită de ofertare pentru businessul de bază al Yahoo a fost 18 aprilie, interesate arătându-se nume precum Verizon, TPG, un fond de investiții din San Francisco sau YP Holdings, cunoscută anterior sub numele de YellowPages.com. Din competiție au ieșit Time, Microsoft, Alphabet, Comcast sau AT&T, care, pe măsură ce lucrurile au avansat, au renunțat la a mai face o ofertă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/yahoo-preluat-de-verizon-pentru-5-miliarde-de-dolari-26354.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/yahoo-preluat-de-verizon-pentru-5-miliarde-de-dolari-26354-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv