loading…

Transgaz (TGN), transportatorul național de gaze naturale, a anunțat că a încheiat un acord de interconectare cu Bulgartransgaz, operatorul bulgar, precum și cu Uktransgaz, operatorul ucrainean.

Ambele puncte, Negru Vodă 1 și Isaccea, reprezintă puncta de interconectare transfrontalieră aferente conductei Tranzi 1, conform reprezentanțiilor Transgaz.

“Aceste acorduri stabilesc atât detaliile tehnice legate de operarea și exploatarea stației aferente punctelor de interconectare cât și regulile de nominalizare, corelare și alocare a cantităților de gaze, reguli transparente și nediscriminatorii aplicabile în raportul dintre operatori și toți potențialii utilizatori de rețea”, se arată într-un comunicat al Trangaz.

Acordurile vor intra în vigoare de la 1 octombrie pentru asigurarea fluxurilor fizice sau virtuale pe direcția Ucraina – România – Bulgaria.

“Este important de menționat faptul că încheierea acestor acorduri reprezintă unul dintre obiectivele inițiativei CESEC lansate anul trecut de Comisia Europeană în scopul facilitării mecanismelor de funcționare a pieței europene integrate în regiunea sud-est europeană”, se mai arată în comunicatul Transgaz.

Capitalizarea bursieră a Transgaz (TGN) este de 3,261 miliarde lei (725 miliarde euro), titlurile TGN apreciindu-se cu 1,32% în ultimul an, fiind tranzacționate la o cotație de 277 lei per unitate, similar nivelului înregistrat la începutul acestui an.

În primul trimestru al acestui an, TGN a raportat un profit de 172,4 mil. lei, în scădere cu 13,49% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2015, compania a avut venituri totale de 1,917 miliarde lei, în creștere cu 13,5% față de rezultatul raportat anul precedent.

De asemenea, profitul înregistrat de către transportatorul național de gaze a fost de 488,7 mil. lei, în scădere cu 2,8% față de 2014.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/transgaz-a-incheiat-acorduri-cu-transportatorii-de-gaze-din-bulgaria-si-ucraina-26346.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/transgaz-a-incheiat-acorduri-cu-transportatorii-de-gaze-din-bulgaria-si-ucraina-26346-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv