Două minore din județul Dolj sunt căutate, în aceste momente, de scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj în apele râului Jiu, o altă minoră și un tânăr de 22 ani fiind găsiți înecați, transmite Mediafax.

Cele trei fete, cu vârste cuprinse între nouă și 13 ani, au mers, împreună cu un tânăr, în vârstă de 22 ani și o altă fată, de 10 ani, la scăldat în râul Jiu, în zona Podari. Potrivit informațiilor pe care autoritățile le au la această oră, ar fi vorba de copii ai aceleiași familii. Fata în vârstă de 10 ani a rămas pe mal. Ceilalți însă au intrat în apă și, cel mai probabil, au fost trași de curenți, înecându-se.

Cadavrul unei fete de 12 ani a fost observat de localnici în apă, la câțiva kilometri de locul în care se presupune că s-au înecat, și adus la mal. Ulterior, scafandrii ISU Dolj au găsit și trupul neînsuflețit al tânărului de 22 ani. Alte două fete, una în vârstă de nouă ani, iar cealaltă de 13 ani, sunt căutate în continuare de scafandri.

Intervenim și în acest moment cu echipa de scafandri, cu barcă și echipa de căutare și salvare și un echipaj SMURD, pentru căutarea celor două minore care s-au înecat în râul Jiu”, a declarat Tania Vâlceanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj.

Familia spune că minorele și tânărul de 22 ani ar fi fost aruncați în apă de doi indivizi, fapt susținut și de fata de 10 ani.

Ne-am dus la apă la castel și eram urmăriți de niște oameni cu o mașină neagră. Erau doi îmbrăcați în negru. Ne-a băgat în mașină și ne-a dus la Jiu și ne-a aruncat în apă. Pe fratele meu l-a aruncat primul. Eu m-am urcat pe o creangă și surorile mele nu au putut. Eu am țipat și nu m-a auzit nimeni,” povestește minora.

Poliția afirmă însă că, inițial, părinții au avut o altă variantă despre cele întâmplate.

„Părinții au spus inițial că cei patru a plecat după fier vechi apoi s-au dus la scăldat. Fetița de 10 ani, rămasă pe mal, a anunțat părinții, care au sunat la 112. Se continuă cercetările pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs acest eveniment nefericit”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

rootstireaActualitate/Esential
Două minore din județul Dolj sunt căutate, în aceste momente, de scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj în apele râului Jiu, o altă minoră și un tânăr de 22 ani fiind găsiți înecați, transmite Mediafax. Cele trei fete, cu vârste cuprinse între nouă și 13 ani, au mers,...

Preluat de la romania ntv