loading…

Șapte militari care au luat parte la atacul asupra hotelului din stațiunea Marmaris în care era cazat președintele Recep Tayyip Erdogan, în timpul tentativei de lovitură de stat, au fost arestați, informează ziarul Hurriyet.

O operațiune efectuată de soldați de elită și ofițeri de poliție se află în curs, pentru a captura alți 17 militari care au atacat hotelul în care se afla Președintele turc în noaptea de 15 iulie.

Recep Erdogan a părăsit hotelul cu 15 minute înainte ca atacul să aibă loc.

În cadrul investigației tentativei loviturii de stat au fost făcute 19 arestări în rândul structurilor militare ce au atacat hotelul în care Recep Erdogan se afla în vacanță.

Autoritățile efectuează operațiuni de căutare a militarilor, ce includ controale ale identității și percheziționări ale tuturor vehiculelor la intrarea și ieșirea din provincia Muğla, unde se situează stațiunea Marmaris.

Poliția a reținut trei din cei șapte militari în regiunea Gökçetepesi, după ce a fost făcută o sesizare în privința a șapte persoane ce încercau să oprească vehicule.

Ceilalți patru militari au fost reținuți pe parcursul operațiunilor de căutare.

Echipele de jandarmi au găsit bucăți de armament militar, inclusiv arme de infanterie, pistoale și grenade ce au aparținut militarilor.

Cei 17 militari dispăruseră din seara atacului, presupus a fi organizat de susținătorii clericului Fethullah Gülen. Acesta este acuzat că s-ar afla la originea tentativei de lovitură de stat din Turcia și se află în Statele Unite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/sapte-militari-care-au-participat-la-atacul-asupra-hotelului-lui-recep-erdogan-au-fost-arestati-26374.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/sapte-militari-care-au-participat-la-atacul-asupra-hotelului-lui-recep-erdogan-au-fost-arestati-26374-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv