loading…

Biserica Ortodoxă Română îl cinstește miercuri, 27 iulie, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. 

Astfel, mâine, de la ora 17.00, în Catedrala Arhiepiscopală va fi oficiată slujba Vecerniei, apoi, de la ora 18.00, IPS Teodosie, împreună cu preoții și credincioșii prezenți, va merge în procesiune cu moaștele Sfântului Pantelimon și ale Sfinților Epictet și Astion, pe următorul traseu: Catedrala arhiepiscopală – str. Revoluției, popas de rugăciune la Biserica Greacă, str. Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia – Spitalul Militar (popas de rugăciune) – strada Nicolae Iorga, bulevardul Tomis – Capela Militară, Piața Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Miercuri, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară situat lângă Catedrala arhiepiscopală a Tomisului.

Sfântul Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. Originar din Nicomidia, s-a născut dintr-un tată păgân și o mamă creștină, primind numele de Pantoleon, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”. După moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin, de la care a deprins tainele medicinii. Preotul Ermolae i-a descoperit învățătura de credință, apoi l-a botezat, punându-i numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”. Prin puterea credinței, Sfântul Pantelimon a tămăduit trupurile și sufletele multor bolnavi. După chinuri grele a fost decapitat în jurul anului 305, în vremea persecuțiilor declanșate de împăratul Dioclețian.

Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu în anul 1931, în ziua de Florii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/procesiune-religioasa-pe-strazile-constantei-de-sfantul-pantelimon-26342.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/procesiune-religioasa-pe-strazile-constantei-de-sfantul-pantelimon-26342-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv