Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat, astăzi, atentatul comis în orașul german Ansbach, soldat cu moartea autorului atacului și rănirea altor 12 persoane, conform agenției Amaq.

Martirul care a comis operațîiunea de la Ansbach era unul dintre soldații Statului Islamic. A efectuat operațiunea răspunzând unui apel pentru atacarea statelor care participă la coaliția împotriva Statului Islamic“, informează agenția de știri Amaq, aparținând organizației fundamentaliste sunnite care ocupă regiuni în vestul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului și în nordul Libiei.

Recomandare: Autorul atacului din Ansbach (Germania) deținea materiale teroriste și era simpatizant ISIS

Înregistrări video islamiste au fost găsite de autorități în telefonul mobil și în calculatorul autorului atentatului comis duminică seară în orașul german Ansbach, anunță Ministerul de Interne din landul Bavaria, precizând că tânărul sirian era simpatizant al rețelei teroriste Stat Islamic.

În telefonul tânărului sirian a fost găsit un videoclip în care acesta promitea loialitate organizației teroriste Stat Islamic, a declarat luni Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria, citat de revista Bild.

În înregistrare, sirianul în vârstă de 27 de ani, Mohammad D., afirma că atacul terorist este un act de răzbunare împotriva Germaniei din cauza participării la operațiuni antiteroriste.

Cetățeanul sirian s-a aruncat în aer duminică seară în fața unui restaurant, în apropierea unui concert în aer liber, în orășelul german Ansbach. Bărbatul a murit, iar alte 12 persoane au fost rănite în acest atac terorist.

rootstireaActualitate/Esential
Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat, astăzi, atentatul comis în orașul german Ansbach, soldat cu moartea autorului atacului și rănirea altor 12 persoane, conform agenției Amaq. 'Martirul care a comis operațîiunea de la Ansbach era unul dintre soldații Statului Islamic. A efectuat operațiunea răspunzând unui apel pentru atacarea statelor care...

Preluat de la romania ntv