loading…

Un număr de 3.613 de români s-au înscris în Registrul Electoral, din care 2.913 au menționat opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 700 au optat pentru votul în secțiile de votare, a anunțat marți Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit datelor făcute publice de AEP, cei mai mulți cetățeni români care vor să voteze prin corespondență sunt în Spania – 1.290. În Italia sunt 791 de români care vor să voteze prin corespondență, iar în Franța 118.

Totodată, sunt opt țări în care doar câte un cetățean român a solicitat să voteze prin corespondență.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței.

De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/doar-3-613-romani-din-afara-granitelor-s-au-inscris-in-registrul-electoral-26366.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/doar-3-613-romani-din-afara-granitelor-s-au-inscris-in-registrul-electoral-26366-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv