Autor:
Gabriela Mihalea
| luni, 25 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 407 Vizualizari

Atacatorul din Ansbach jurase credinţă eternă grupării ISIS

Ministrul bavarez de Interne, Joachim Hermann, a anunţat astăzi că atacatorul din Ansbach, Germania, jurase credinţă grupării jihadiste Statul Islamic.

Potrivit Agerpres, în telefonul mobil al atacatorului sinucigaş a fost găsită o înregistrare video prin care ucigaşul ameninţa în arabă că va comite un atac.

De altfel, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul sinucigaş cu bombă, de duminică seară, din apropierea unui festival de muzică din oraşul Ansbach, în sudul Germaniei, transmite agenţia de ştiri AMAQ, organ de propagandă al organizaţiei extremiste.

Statul Islamic susţine că autorul atacului era unul dintre „soldaţii” săi. Autorul atentatului „a răspuns la apelurile de a lua ca ţintă ţările din coaliţia care luptă împotriva Statului Islamic” în Irak şi Siria, a adăugat gruparea.

Soldat ISIS

În Germania, ministrul de interne din landul Bavaria, Joachim Hermann, a anunţat anterior că autorul atentatului, un sirian, „jurase credinţă” SI, conform unei înregistrări video în arabă găsită în telefonul său mobil.

Poliţia germană a transmis că atacatorul deţinea suficiente materiale, astfel încât să mai construiască o bombă. Potrivit oficialilor, acesta mai avea asupra lui şi un sul de bacnote de 50 de euro la momentul atacului.

Sirianul, în vârstă de 27 de ani, care a detonat duminică un dispozitiv explozibil în oraşul Ansbach din Germania, a păşit pe teritoriul german în urmă cu doi ani. Potrivit unor surse din interiorul Ministerului de Interne, acestuia i s-a respins cererea de azil anul trecut şi urma să fie expulzat în Bulgaria.

Sinucigaşul era în atenţia poliţiei pentru infracţiuni cu droguri. Acesta s-a aflat sub tratament la o clinică de psihiatrie şi a încercat să se mai sinucidă de două ori în trecut.

Atacul a fost revendicat de ISIS.

Tag-uri:
atac Ansbach, atac terorist Ansbach, atac terorist germania, atac sinucigas Ansbach, refugiati sirieni, isis, grupare terorista, atacuri teroriste europa

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/ansbach-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/ansbach-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Gabriela Mihalea | luni, 25 iulie 2016 | 0 Comentarii | 407 Vizualizari Atacatorul din Ansbach jurase credinţă eternă grupării ISIS ...

Preluat de la EVZ