loading…

Poliția braziliană a anunțat arestarea celui de-al doisprezecelea membru al unui grup suspectat de planificarea unor atacuri teroriste care urmau să aibă loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, relatează Le Figaro online.

“Poliția militară a statului Mato Grosso l-a localizat pe fugar în orașul Comodoro. El va fi audiat și apoi transferat într-o închisoare federală”, au explicat autoritățile.

Zece dintre complici au fost arestați joi, iar al unsprezecelea s-a predat vineri autorităților. Ei se află în prezent într-o închisoare de maximă securitate din statul Mato Grosso do Sul, aproape de granița cu Paraguay.

Poliția îi suspectează pe cei 12 bărbați de implicare în pregătirea unor atacuri care ar fi urmat să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august.

Potrivit declarațiilor ministrului de Justiție din Brazilia, membrii grupului nu se cunoașteau personal și intraseră în contact prin intermediul unor aplicații de socializare online. Deși aceștia nu aveau contact direct cu membrii grupării islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist și-au declarat loialitatea față de militanții islamști.

Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047.

Liderul grupului avea reședința într-un oraș din sudul Braziliei, Curitiba, iar restul membrilor erau răspândiți în alte nouă unități federale braziliene.

Institutul SITE, care monitorizează activitățile teroriste online, a raportat că grupul se intitulează “Ansar al-Khilafah” și ar fi postat recent în cadrul aplicației de mesagerie Telegram că îl susține pe liderul Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cel-de-al-12-suspect-in-pregatirea-atacurilor-la-jocurile-olimpice-de-la-rio-de-janeiro-arestat-26341.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cel-de-al-12-suspect-in-pregatirea-atacurilor-la-jocurile-olimpice-de-la-rio-de-janeiro-arestat-26341-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv