loading…

Castelul din comuna Petriș, județul Arad, construit între 1800-1850, a fost vândut, luni, cu peste maximul estimat, cumpărătorul fiind o firmă constituită de către cetățeni străini care vor să amenajeze acolo un centru de protejare a naturii, transmite Mediafax.

Castelul are 24 de camere și o suprafață construită de 983 mp, dar și un teren de 16,73 hectare.

Anunțul vânzării a fost făcut de către primarul comunei Petriș, Irina Onescu, pe contul său de Facebook.

Castelul Salbek din Petriș își va recăpăta gloria de odinioară! Clădirea, monument istoric de clasă A, împreună cu fermecătorul parc ce o străjuiește și-au găsit, după ani de ruină șnepăsare, un investitor. Mă înseninează gândul că, într-un viitor palpabil, vom putea admira și noi, asemenea stră-străbunicilor noștri, acest idilic loc. Vreme trece, vreme vine…“, a scris primarul comunei Petriș, Irina Onescu, pe contul său de Facebook.

Prețul final este confidențial.

Au existat trei oferte, s-a pornit de la suma de 350.000 euro, iar prețul final este peste estimarea maximă (450.000 euro – n.r.)“, a declarat CEO Artmark Historical Estate, Constantin Prisecaru, pentru Mediafax.

Antecontractul a fost semnat, însă se așteaptă poziția Ministerului Culturii, a Consiliului Județean Arad și Primăria Comunei Petriș, care au drept de preemțiune, pentru a se realiza tranzacția fizică și pentru a se achita prețul final, în acest moment fiind achitat un avans.

Numele cumpărătorului este confidențial, însă conform unor informații, contractul s-a încheiat cu o firmă constituită de cetățeni străini, care doresc să amenajeze acolo un centru de protejare a naturii, ținând cont că domniul cu castel are parc dendrologic și este amplasat într-o zonă protejată.

Castelul, care 24 de camere, se află la 19 km de Castelul Regal de la Săvârșin și la 106 km de municipiul Arad.

Clădirea a fost retrocedată, iar de-a lungul timpului acolo a funcționat un sanatoriu și o școală ajutătoare.

Parcul din jurul castelului, în suprafață de 16,7 ha, are numeroși arbori printre care și câțiva stejari seculari. Doi dintre acești „stejari ai judecății” se mai văd și astăzi în parcul castelului. Potrivit tradiției populare, sub unul dintre ei se țineau scaunele domnești; aceste instanțe, de dinainte de 1848, judecau supușii domeniului, condamnându-i la pedepse corporale sau reținerea în închisoarea domeniului, care se găsea în apropierea castelului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/castelul-salbek-din-petris-vandut-cu-peste-maximul-estimat-pentru-a-fi-transformat-in-centru-de-protejare-de-naturii-26364.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/castelul-salbek-din-petris-vandut-cu-peste-maximul-estimat-pentru-a-fi-transformat-in-centru-de-protejare-de-naturii-26364-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv