Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 25 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

Pokémon Go este jocul momentului la nivel planetar. Pe internet au apărut deja manuale de prins pokemoni. Au început vânătorile organizate și în România

Unii specialiști spun că Pokemania, care a cucerit lumea peste noapte, are efecte negative asupra împătimiților, putând duce la autism. Alții susțin că există și aspecte pozitive pentru cei care suferă de anxietate socială, scoțându-i din casă, pentru că jocul presupune vânătoarea de pokemoni prin mișcare. Cum cercetătorii britanici încă nu s-au pronunțat, părerile rămân împărțite.

Pe o arșiță de să nu dai nici un pokemon afară din casa cu aer condiționat, sâmbătă pe la trei după masă străbăteam părculețul din fața magazinului Unirea. Trec pe lângă o ceată de vreo cinci-șase voinici cam pe la vârsta majoratului.

Vânători în parc

„Nu-mi stric biluțele pe ăsta, aștept pe unul mai valoros“, îl aud pe unul dintre ei. Nici nu apuc bine să mă întreb care o fi treaba cu biluțele că mai văd, pe o rază de o sută de metri, două găști cu ochii în telefoane. M-am luminat pe loc, băieții și fetele ieșiseră la vânătoare.Pokémon Go va genera pentru Apple venituri de 3 miliarde dolari în următorii 2 ani, din vânzarea așa numitelor PokéCoins în magazinul App Store.


Aveam să aflu, mai pe seară, că sâmbătă nu doar în București a fost vai de pielea monstruleților virtuali. La Iași, de exemplu, peste 200 de oameni, care s-au mobilizat pe Facebook, au mișunat prin parcul Copou, în mod organizat, în căutarea lui Pikachu și a confraților săi. La Timișoara, o fundație a organizat vânătoarea în jurul Casei Tineretului. Inițiatorii și-au luat însă măsuri de precauție, îndemnând participanții să fie cu ochii în patru: „Nu vă opriți în mijlocul străzii și puneți pe avarie să prindeți un pokemon sau, când traversați, să vă uitați la semafor și zebră“. E demn de semnalat că la noi încă nu avem cazuri de vânători-victime, ceea ce nu e cazul la nivel mondial.

Primele victime

Jerson Lopez de Leon, un tânăr de 18 ani din Guatemala, a fost împușcat mortal în timp ce juca Pokémon Go, fiind prima victimă de care se știe în legătură cu acest joc. Poliția locală a speculat că el a fost găsit de către atacatori cu ajutorul GPS-ului de care se folosește aplicația.

Doi adolescenți au fost reținuți de grăniceri după ce au trecut ilegal granița dintre Canada și SUA, fără să-și dea seama.

Un vânător de pokemoni a lovit cu mașina sa, lunea trecută, un autovehicul de patrulare al poliției din Baltimore (SUA).

O femeie din orașul american Clarksboro a fost salvată de pompieri, după ce a rămas blocată într-un copac, în timp ce juca Pokemon Go în cimitir.

În Indonezia, poliția a reținut un cetățean francez după ce a intrat într-o bază militară în timp ce vâna un pokemon.

Tag-uri:
pokemon go, apple, app store, bucuresti, parcul copou, timisoara, victime, sua, canada

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/clipboard01_259-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/clipboard01_259-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 25 iulie 2016 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari Pokémon Go este jocul momentului la...

Preluat de la EVZ