Un adolescent afgan în vârstă de 16 ani a fost arestat de Poliția din Munchen, fiind suspectat că ar fi tăinuit plănuirea atacului soldat cu nouă morți și 21 de răniți, informează BBC News online.

Potrivit autorităților, adolescentul a avut o scurtă întâlnire cu prietenul său, chiar înainte de efectuarea atacului. Acesta știa că autorul atacului, David Sonboly, deținea o armă și era interesat de ucigașul în masă Anders Behring Breivik.

“Există suspiciuni că tânărul de 16 ani ar fi un posibil suspect tacit al atacului”, a declarat Poliția din Munchen pe pagina sa de Facebook.

Pe același subiect: IMAGINI SOCANTE din timpul atacului de la Munchen: un tanar de 18 ani impusca oameni pe strada! VIDEO

Adolescentul s-a prezentat Poliției vineri, la scurt timp după producerea atacului și a fost interogat în postura unei persoane ce avea legături apropiate cu atacatorul. În cursul interogărilor, Poliția a sesizat o serie de discrepanțe între declarațiile sale.

În prezent, acesta este anchetat sub acuzația de tăinuire a unei crime planificate.

Ancheta trebuie să demonstreze în ce măsură acesta a fost implicat în scrierea unui comentariu pe Facebook, postat după ce atacul avusese deja loc, în care lansa invitații online pentru o întâlnire la mallul vizat. Atacatorul postase la rândul său o asemenea invitație înaintea atacului.

Recomandare: GERMANIA. 9 persoane au murit, alte 21 ranite in atacul armat dintr-un centru comercial din Munchen: atacatorul s-a sinucis

Oficialii germani au invocat posibilitatea unei eventuale legături cu Breivik, ale căror atacuri au avut loc cu cinci ani în urmă.

În 2015, autorul atacurilor a petrecut două luni într-un centru de sănătate mintală fiind apoi tratat ambulatoriu. Suspectul suferea de o teamă de contactul cu oamenii. Nu există dovezi ca atacul să fi avut vreo motivație politică.

rootstireaActualitate/Esential
Un adolescent afgan în vârstă de 16 ani a fost arestat de Poliția din Munchen, fiind suspectat că ar fi tăinuit plănuirea atacului soldat cu nouă morți și 21 de răniți, informează BBC News online. Potrivit autorităților, adolescentul a avut o scurtă întâlnire cu prietenul său, chiar înainte de efectuarea...

Preluat de la romania ntv