loading…

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a dat undă verde comercializării în Uniunea Europeană a medicamentului Truvada pentru prevenirea SIDA, în condițiile în care acest medicament era deja utilizat pentru tratarea acestei boi, relatează EFE.

Agenția reamintește că Truvada a fost inițial autorizat, în 2005, în UE pentru a trata la adulți infecții cu HIV “în combinație cu alte antivirale”, scrie Agerpres.

EMA a precizat că autorizarea Truvada, cu titlu preventiv, urmează să fie aprobată de Comisia Europeană. După avizul acesteia, fiecare țară membră a Uniunii va adopta propria decizie privind prețul și compensarea medicamentului.

Franța, care a adoptat încă de la sfârșitul anului 2015 prescrierea Truvada “în cadru spitalicesc”, compensat 100%, devine prim țară europeană și a doua după SUA care dă undă verde utilizării Truvada — o combinație de antiretrovirale produsă de laboratorul american Gilead — ca tratament preventiv împotriva SIDA.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/tratament-revolutionar-impotriva-sida-agentia-europeana-a-medicamentului-a-dat-unda-verde-26313.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/tratament-revolutionar-impotriva-sida-agentia-europeana-a-medicamentului-a-dat-unda-verde-26313-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv