Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 24 iulie 2016 | 2 Comentarii
| 1077 Vizualizari

Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe Recep Erdogan pentru încercările sale de islamizare a Turciei. El a declarat la Digi 24 că liderul de la Ankara nu face decât să-şi ducă ţara spre involuţie și că acţiunile preşedintelui turc din ultimele zile vor atrage nemulţumiri şi dacă se va ivi ocazia, tot armata va fi cea care va putea să-l dea jos de la putere.

Ce face Erdogan nu e o evoluție a poporului turc. A sădi din nou islamismul și a duce islamismul în interiorul instituțiilor statului și a începe să ghideze viața turcilor după Coran, asta e una, dar eu aș privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involuție socială odată cu revenirea la islam”, a spus fostul președinte la Digi 24, precizând că el a avut o relație foarte bună cu Tayyip Erdogan în perioada în care acesta a fost premier.

„E un om instruit, cu experiență politică enormă, însă a dat în această boală a reislamizării Turciei”, a declarat Traian Băsescu.

„Am o experiență de zece ani (ca președinte – și știu cât de iluzorie poate fi puterea dată de stradă – azi o ai, mâine nu o ai, puterea reală ți-o dau instituțiile focusate pe acte democratice, asta înseamnă forță reală continuă”, a adăugat fostul șef al statului.Tag-uri:
Traian Basescu, Digi 24, Recep Erdogan, Turcia, islam

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu2_2-465x390-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu2_2-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 24 iulie 2016 | 2 Comentarii | 1077 Vizualizari Traian Basescu Fostul președinte Traian Băsescu l-a...

Preluat de la EVZ