Năstase a spus că PSD şi fostul UNPR sunt două partide de lideri, “care au fost atacate puternic în ceea ce privește liderii”. “ALDE va fi sub o mare presiune în condițiile în care va trebui să își apere liderul, nu știm ce va urma pentru Tăriceanu și riscul este ca votanții să se împrăștie, unii să revină în PNL. Deci PSD riscă să rămână singur în această tabără”, a spus Năstase la Antena 3.

“De asemenea, PMP, care, dacă va trebui să aleagă, va fi mai curând apropiat de PNL, pentru că există acest element de contact al foștilor PDL-iști, care vor încerca să atragă PMP. Deci, în aceste condiții, lăsând la o parte factorii care ar putea să apară, pe stânga avem trei partide cu conducerile atacate, cu o vulnerabilitate care va duce în mod evident și la pierderea unor voturi. Și prind o anumită tentație pentru compromisuri. Și în cealaltă parte avem o aglutinare a forțelor, care ar putea să creeze o majoritate. PSD are două variante acum – să se predea către Iohannis și să formeze un guvern de mare coaliței, sub umbrela lui Iohannis, sau să rămână în opoziție, care ar crea o mare problemă”, a mai spus fostul premier.

“Mai există o variantă, dar asta este mai special, crearea unui partid la stânga PSD, care să strângă voturile nemulțumiților și adunarea acestor voturi într-o eventuală majoritate, cu alte formule, care ar fi conjuncturale. Dar este destul de târziu. Există câteva partide de stânga care ar putea încerca eventual o dezvoltare a unui astfel de mesaj”, a adăugat el.

Eu nu cred că Victor Ponta trebuia să se lupte pentru a fi președinte la Cameră câteva luni, pentru că este în mod evident o țintă. În același timp, politizând foarte mult o zonă a Parlamentului care ar fi putut să lucreze mai intens la proiecte bune pentru PSD. Cred că a fost o chestiune de orgoliu. De aici a apărut o anumită tensiune între Dragnea și Ponta. Cred că ar fi trebuit gândită mai dinainte. Am impresia că Ponta a fost încurajat să meargă pe această direcție. Sigur, Victor Ponta poate fi un partener foarte important pentru Dragnea în campania care urmează. Și el nu ar trebui să fie izolat, trimis în carantină. Își face drumuri europene sau prin Asia, într-o perioadă în care partidul ar fi trebuit să fie foarte activ. Perioada asta de vară nu se mai întoarce. Sigur, luna august va fi mai intensă, probabil, dar și în luna iulie mai este treabă. Perioada asta trebuia folosită, pentru repornirea departamentelor, care nu funcționează, de exemplu”, a mai spus Adrian Năstase.


rootstireaActualitate/EsentialPartide
Năstase a spus că PSD şi fostul UNPR sunt două partide de lideri, 'care au fost atacate puternic în ceea ce privește liderii'. 'ALDE va fi sub o mare presiune în condițiile în care va trebui să își apere liderul, nu știm ce va urma pentru Tăriceanu și riscul...

Preluat de la EVZ