Autor:
Ionel Dancu
| duminică, 24 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat duminică, referitor la persoanele cercetate penal care candidează, că nu se poate reglementa la nivel de legislaţie bunul simţ, dar că modul prin care se poate sancţiona acest lucru este votul cetăţenilor.

“Persoana care este în cursul unei cercetări penale sau al urmăririi penale şi care nu este încă o persoană condamnată este prezumată nevinovată. Acum noi nu putem reglementa la nivel de legislaţie, cum să spun, bunul simţ – faptul că dacă eu mă aflu într-o procedură penală ar fi bine poate să nu mă mai erijez într-un model pentru societate şi să mă prezint drept candidat care să conducă cetatea. Să conducă cetatea către ce? Noi nu putem legifera asta, dar cred că modul prin care putem sancţiona acest lucru este fiecare cu votul său”, a afirmat Raluca Prună, la Radio România Actualităţi.

Potrivit ministrului, câtă vreme nu se face acest lucru şi câtă vreme în continuare persoane – fie în urmărire penală fie condamnate – se prezintă din nou în alegeri şi sunt alese “aproape că pare avantajos”.Tag-uri:
raluca pruna, candidati, legislatie, vot

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/raluca-pruna_2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/raluca-pruna_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | duminică, 24 iulie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat duminică,...

Preluat de la EVZ