Autor:
Bianca Zaharescu
| duminică, 24 iulie 2016 | 1 Comentarii
| 90 Vizualizari

Donald Trump

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, Donald Trump a evocat într-un interviu diuzat la postul de televiziune NBC, posibilitatea unei ieşiri a Statelor Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Comerţului, în cazul în care va fi ales preşedinte, scrie Huffington Post, citata de Agerpres.

Republicanul acuză o serie de nemulţumiri faţă de OMC, care par să aibă la bază opinia sa potrivit căreia OMC a fost un factor ce a influenţat un deficit comercial peste ocean, deşi nu spune asta explicit.

În emisiunea “Meet the Press” de la NBC, Donald Trump a susţinut că ar vrea să fie impusă o taxă cuprinsă între 15% şi 35% asupra produselor companiilor americane care îşi externalizează în afara SUA locurile de muncă din producţie. Gazda emisiunii, Chuck Todd i-a spus candidatului înscris în cursa pentru Casa Albă că unele din taxele menţionate de aceste nu vor trece de OMC, iar Trump a răspuns pe măsură:

“Atunci vom renegocia sau ne vom retrage” din OMC, a spus Trump. “Aceste acorduri comerciale sunt un dezastru, Chuck. Știi, Organizația Mondială a Comerțului este un dezastru”, a adăugat candidatul republican.

Planurile lui Trump nu sunt o surpriză pentru nimeni. Este binecunoscut dezgustul acestuia în ceea ce priveşte acordurile comerciale.

Tag-uri:
donald trump, alegeri prezidentiale sua, omc, nato, NBC, trump vrea sa socata sua din omc, organizatia mondiala a comertului

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/donald-trump-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/donald-trump-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Bianca Zaharescu | duminică, 24 iulie 2016 | 1 Comentarii | 90 Vizualizari Donald Trump Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din...

Preluat de la EVZ