loading…

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a evocat într-un interviu difuzat astăzi la emisiunea “Meet the Press” de la NBC posibilitatea unei ieșiri a Statelor Unite din Organizația Mondială a Comerțului (OMC) dacă va fi ales președinte, transmite Huffington Post.

Nemulțumirea lui Trump față de OMC pare să aibă la bază opinia sa cum că organizația a contribuit la crearea unui deficit comercial în SUA, cu toate că nu o spune explicit, continuă Huffington Post. În emisiunea de la NBC, Trump a spus că ar vrea să impună o taxă cuprinsă între 15% și 35% asupra produselor companiilor americane care își externalizează în afara SUA locurile de muncă din producție, scrie Agerpres.

Când gazda emisiunii, Chuck Todd, i-a spus că unele dintre aceste taxe “nu vor trece” de OMC, candidatul republican a răspuns pe măsură.

“Atunci vom renegocia sau ne vom retrage” din OMC, a spus Trump.

“Aceste acorduri comerciale sunt un dezastru, Chuck. Știi, Organizația Mondială a Comerțului este un dezastru”, a adăugat candidatul republican.

Comentariile lui Trump sunt ultimele dintr-o serie de amenințări făcute de Trump de a scoate SUA din instituțiile și angajamentele internaționale, comentează Huffington Post.

Dezgustul lui Trump pentru acordurile comerciale este bine cunoscut, comentează publicația, care amintește că, într-un interviu pentru The New York Times, miliardarul american a spus că nu va veni în ajutorul aliaților NATO dacă aceștia nu-și respectă obligațiile de ordin financiar.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/donald-trump-evoca-posibilitatea-unei-iesiri-a-sua-din-omc-daca-ajunge-presedinte-26330.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/donald-trump-evoca-posibilitatea-unei-iesiri-a-sua-din-omc-daca-ajunge-presedinte-26330-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv