loading…

Adolescentul care a omorât nouă persoane la Munchen și s-a sinucis plănuise atacul de circa un an și cumpărase arma semiautomată la negru, cu ajutorul unor infractori contactați online, anunță șeful Poliției din landul german Bavaria, Robert Heimberger, citat de publicația Der Spiegel.

Tânărul a început să planifice atacul după ce vizitase în urmă cu un an locul unui masacru comis în anul 2009 în Germania. Surse citate de postul german N-TV afirmau de vineri seară că este posibil ca tânărul se se fi inspirat din atacul armat comis în anul 2009 la o școală din zona Winnenden/Wendlingen (landul german Baden-Württemberg). Un adolescent de 17 ani a omorât 15 persoane după care s-a sinucis, pe 11 martie 2009, scrie Mediafax.

Robert Heimberger a precizat că în calculatorul criminalului de la Munchen a fost găsit un document care arată că adolescentul german de origine iraniană era pasionat de jocuri video violente și de atacuri armate.

Tânărul – identificat sâmbătă de presa germană ca fiind Ali David Sonboli – frecventa site-uri online ilegale și a reușit astfel să cumpere o replică fabricată în Slovacia a unui pistol de tip Glock 17.

“Plănuia atacul de circa un an”, a declarat Heimberger.

Poliția germană verifică dacă există legături între atacul produs vineri la Munchen și masacrul comis exact acum cinci ani la Oslo, în Norvegia, soldat cu 77 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/adolescentul-care-a-omorat-noua-persoane-la-munchen-planuia-atacul-de-mult-timp-26324.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/adolescentul-care-a-omorat-noua-persoane-la-munchen-planuia-atacul-de-mult-timp-26324-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv