loading…

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lăudat, la Băile Tușnad, ideile în materie de combatere a terorismului și imigrației propuse de Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, catalogându-l drept un politician “curajos” și cerând UE să respecte suveranitatea statelor membre.

“Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că, dintre toate opțiunile, Trump ar fi cea mai bună pentru Europa și pentru Ungaria”, a declarat Viktor Orban la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

“Dar l-am ascultat pe candidatul la președinția SUA și trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aș fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa”, a afirmat Viktor Orban, citat de site-ul agenției Reuters.

Premierul de dreapta al Ungariei a acuzat Uniunea Europeană că are o atitudine slabă în fața a ceea ce el consideră a fi amenințarea fundamentală reprezentată de cei peste un milion de imigranți extracomunitari veniți anul trecut în Europa.

Referindu-se la propunerile candidatului republican la președinția SUA de a crea “cea mai bună organizație de informații din lume”, Viktor Orban a declarat că și Europa are nevoie să înființeze cea mai bună rețea de agenții naționale de spionaj.

“În al doilea rând, acest curajos candidat la președinția SUA a vorbit despre renunțarea la politicile de exportare a democrației. Nici eu nu aș fi putut spune mai precis acest lucru”, a adăugat Orban.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor-orban-lauda-la-baile-tusnad-ideile-lui-donald-trump-si-critica-uniunea-europeana-26295.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor-orban-lauda-la-baile-tusnad-ideile-lui-donald-trump-si-critica-uniunea-europeana-26295-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv