Ciclistul Chris Froome este aproape să câștige Turul Franței pentru a treia oară în carieră, după ce a trecut cu bine și de ultima etapă montană în Alpi, desfășurată între Megeve și Mozine Avoriaz (146,5 km), și a reușit să-și mențină avansul în clasamentul general.

Astfel, Froome va ajunge în tricoul galben, duminică, la Paris. Din cauza condițiilor meteorologice proaste, favoriții nu s-au atacat, părând a fi mulțumiți cu locurile ocupate în clasamentul general. Roman Kreuziger a fost singurul ciclist care a pus în pericol podiumul în timpul etapei, aflându-se în evadarea zilei, însă până la final avansul său s-a redus substanțial, astfel că primele locuri au rămas neschimbate.

Cehul a reușit totuși să prindă Top 10 la sfârșitul etapei a 20-a, profitând de ziua proastă a lui Fabio Aru, care a pierdut aproape 14 minute în raport cu oamenii de clasament general. În ultima etapă montană, Purito Rodriguez și-a făcut și el reintrarea în Top 10, ajungând până pe locul 7 după ce a atacat pe ultima cățărare a Turului Franței din acest an. A mai ieșit din Top 10 Bauke Mollema, care deși a încercat la un moment dat să iasă la atac, nici el nu s-a simțit foarte bine.

Câștigătorul zilei a fost Jon Izaguirre Insausti, care a adus primul succes pentru Spania în această ediție, dar și pentru Movistar. Învinșii zilei au fost cicliștii de la Astana. Vicenzo Nibali a sosit doar al treiilea, deși spre finalul ultimei cățărări era lider, în timp ce Aru, așa cum spuneam și mai sus, a ieșit din Top 10.

rootstireaActualitate/Esential
Ciclistul Chris Froome este aproape să câștige Turul Franței pentru a treia oară în carieră, după ce a trecut cu bine și de ultima etapă montană în Alpi, desfășurată între Megeve și Mozine Avoriaz (146,5 km), și a reușit să-și mențină avansul în clasamentul general. Astfel, Froome va ajunge în...

Preluat de la romania ntv