Autor:
Carmen VintilăAndrei Micşa | sâmbătă, 23 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 50 Vizualizari

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis în această seară, pe Twitter, un mesaj în limba engleza prin care îşi exprimă solidaritatea cu Germania în urma atacului produs la Munchen.

My thoughts are now w/ the families and all those close to the victims and injured of #Munich horrible attack. Solidarity w/Germany. /

Gândurile mele sunt acum la familiile şi cei apropiaţi ai victimelor şi răniţilor în atacul oribil de la Munchen. Solidaritate cu Germania”, este mesajul postat de şeful statului.

Președintele României a postat un mesaj de solidaritate și pe pagina sa de Facebook, în care susține faptul că ar ar trebui folosite toate puterile de către comunitatea internațională, pentru a fi îndepărtate toate aceste evenimente nedorite.

“Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc în această seară, la München. Din păcate, oameni nevinovați cad în continuare victime violenței extreme și complet nejustificate. Astfel de crime pline de lașitate trebuie pedepsite cu promptitudine și cu maximă severitate. Sunt necesare noi eforturi ale comunității internaționale pentru a crește capacitatea de prevenție și de acțiune, cu folosirea tuturor mijloacelor disponibile, care pot fi utilizate. Gândurile mele se îndreaptă acum spre familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți. Sunt în legătură cu autoritățile române competente, care depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victime sunt și cetățeni români și a acorda asistență necesară, dacă este cazul”, a scris președintele pe contul său de socializare.


Cel puţin nouă persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, citat de Reuters.

Mai multe detalii puteți citi pe Evenimentul Zilei, AICI.


Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate – CCSCRS şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.Tag-uri:
Klaus Iohannis, Stadionul Olimpic, Munchen, Mesaj, Twitter, iohannis, munchen, atacuri munchen, atacuri germania, atac armat germania, atac armat, arme, teroristi

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/iohannis-94_2-465x390-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/iohannis-94_2-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Carmen Vintilă,  Andrei Micşa | sâmbătă, 23 iulie 2016 | 0 Comentarii | 50 Vizualizari Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis a...

Preluat de la EVZ