Autor:
Carmen Vintilă
| sâmbătă, 23 iulie 2016 | 12 Comentarii
| 618 Vizualizari

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit astăzi, după întâlnirea Consiliului de Securitate, despre atacul terorist de aseară din Munchen. Ea a declarat că germanii îi plâng pe cei care şi-au pierdut viaţa în atacul armat şi că “împărtăşeşte durerea” familiilor şi prietenilor victimelor. Cancelarul german a promis că se vor afla exact motivele care l-au făcut pe tânărul germano-iranian să ucidă nouă persoane la Munchen.

,, Trecem printr-un moment îngrozitor pentru țară. Îi deplângem cu toţii – şi spun acest lucru în numele întregului guvern federal – cu inimă grea pe toţi aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor”, a spus Merkel. “Pentru familii, părinţi şi copii pentru care astăzi totul pare inutil şi fără sens, vă spun personal şi în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtăşim durerea, ne gândim la voi şi suferim alături de voi”, a mai spus ea vorbind despre “o noapte a terorii”, o seară “greu de îndurat”.

Totodată, Merkel s-a angajat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura “siguranţa şi libertatea oamenilor” și le-a mulțumit forțelor de securitate, cele din Bavaria şi din landurile adiacente, care au cooperat excelent aseară.

,, Au protejat un oraş cu un miliona jumătate de locuitori. Vreau să le mulţumesc locuritorilor din Munchen pentru că au ascultat de solicitările autorităţilor, au deschis uşile lor străinilor, i-au ajutat pe cei care au rămas blocaţi pe străzi.

Am primit foarte multe mesaje de solidaritate din întreaga lume, numeroşi lideri s-au oferit să ne ajute dacă le cerem acest lucru.

Vrem să aflăm toate circumstanţele în care s-a produs atacul de la Muchen şi vrem să ştim în ce condiţii acest atacator a ajuns să aibă această atitudine radicală. Autorităţile au făcut şi vor face tot ce pot pentru a apăra populaţia,, a mai spus Merkel.

Acestea sunt primele comentarii publice făcute de Merkel după atacul de vineri, în care un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, bănuit că suferea de afecţiuni psihice, a împuşcat nouă oameni şi a rănit 27 după care s-a sinucis.

Poliţia a exclus vreo legătură cu islamismul radical şi crede în schimb că atacatorul era interesat de atacurile în masă cu armă de foc şi s-ar fi inspirat din masacrul comis în urmă cu cinci ani în Norvegia de către Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni.

Poliţia a confirmat astăzi că în rucsacul ucigaşului s-au găsit 300 de gloanţe şi a folosit o armă semiautomată de tip Glock 17.

În urma percheziţiilor pe care poliţiştii le-au efectuat la domiciliul atacatorului, s-au găsit documente despre atacurile în masă, pe care criminalul le-ar fi citit înainte să acţioneze. Totodată, în rucsacul acestuia s-a mai găsit o carte, mai exact “De ce omoară studenţii”.

Tag-uri:
Angela Merkel, Munchen, Reactie, Germania, atac, terorist

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/angela-merkel-si-theresa-may-465x390-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/angela-merkel-si-theresa-may-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Carmen Vintilă | sâmbătă, 23 iulie 2016 | 12 Comentarii | 618 Vizualizari Angela Merkel Cancelarul german Angela Merkel a...

Preluat de la EVZ