loading…

Până la acest moment, potrivit datelor obținute de Ministerul Afacerilor Externe, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetățeni români, însă întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate.

Situația continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și la nivelul Consulatului General al României la Munchen, informează ministerul, printr-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat de vineri seara procedurile de verificare dacă printre persoanele afectate sunt și cetățeni români. Astfel, conform datelor obținute, până la acest moment, printre victime nu se află cetățeni români.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situația o impunea.

MAE mai precizează că, la nivelul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetățenii români aflați în Munchen continuă să aibă la dispoziție, pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor, numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) și telefonul de urgență al oficiului consular +49 1602087789.

Totodată, cetățenii români aflați în străinătate pot să semnaleze orice situație deosebită și pe adresa de e- mail [email protected]<javascript:_e(%7B%7D,’cvml’,’[email protected]);>.

În atacul armat care a avut loc vineri seara într-un centru comercial din Munchen și-au pierdut viața 9 oameni și 16 au fost răniți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mae-pana-la-acest-moment-nu-se-afla-romani-printre-victimele-atacului-de-la-munchen-numerele-de-telefon-la-care-puteti-suna-26284.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mae-pana-la-acest-moment-nu-se-afla-romani-printre-victimele-atacului-de-la-munchen-numerele-de-telefon-la-care-puteti-suna-26284-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv