loading…

Zeci de actori și personalități din toate domeniile au venit sâmbătă la Teatrul Național pentru a aduce un ultim omagiu marelui actor Radu Beligan, care s-a stins din viață, miercuri, la 97 de ani, la Spitalul Elias. Radu Beligan va fi înmormântat cu onoruri militar.

“Eram student în anul IV când maestrul Beligan a venit cu un regizor francez, s-a uitat la mine și a zis “Ăsta e”. M-a distribuit în rol principal în primul film în care am jucat, o producție româno-franceza, Ciulinii Baraganului, după nuvela lui Panait Istrate. Așa am debutat eu și datorită maestrului Beligan am ajuns la Cannes. (…) Mă duceam deseori pe la el pe acasă, nu pot să vă spun ce lumină avea în ochi în clipa în care mă vedea și-mi spunea “Zi-mi ceva Florin, că-mi place să te ascult”. Știa să fie generos și bun cu toți, era atât de sus încât tot ceea ce vedea în jur era mărunt pentru el, știa că e într-un turn, nu de fildeș, dar undeva sus. (…) Am atâtea să vă spun despre Beligan încât ar trebui să stăm aici încă trei-patru zile, să-l așteptăm să se ridice din sicriu să spuna “Mai zi ceva, Florine, că-mi place să te ascult”, a spus sâmbătă actorul Florin Piersic, la Teatrul Național, acolo unde a fost depus, timp de trei ore, sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan.

Florin Piersic spune că a învățat multe de la maestrul Beligan. “Avea umor, avea iubire, îi sunt recunoscător că m-a învățat multe”.

Printre cei care au venit să își ia rămas bun s-au mai aflat Dorel Vișan, Cezara Dafinescu, Emilia Popescu, Ștefan Bănică Jr., Horațiu Malaele, rapsodul Gheorghe Tudor, Ion Caramitru, Maia Morgenstern sau George Ivașcu, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Actorul Radu Beligan va fi îmormântat sâmbătă cu onoruri militare la Cimitirul Bellu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/florin-piersic-mesaj-emotionant-la-sicriul-lui-radu-beligan-avea-iubire-m-a-invatat-multe-26291.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/florin-piersic-mesaj-emotionant-la-sicriul-lui-radu-beligan-avea-iubire-m-a-invatat-multe-26291-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv