Autor:
Carmen Vintilă
| sâmbătă, 23 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Reprezentanţii mai multor organizaţii civile maghiare şi partide politice din Bazinul Carpatic au semnat, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, o declaraţie comună prin care şi-au exprimat dezacordul faţă de impunerea cotelor de migranţi şi acordarea dreptului fiecărui stat al Uniunii Europene de a gestiona problema migraţiei, informează Agerpres.

Nemeth Zsolt, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, care a participat sâmbătă la lucrările Universităţii de Vară, alături de premierul Ungariei, Viktor Orban, a dat citire acestei declaraţii în care semnatarii critică “politica migraţionistă greşită” a Bruxellesului şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de viitorul Europei, concluzionând că, în mod evident, există o legătură directă între fenomenul migraţionist şi terorism. 

“Liderii europeni se fac că nu înţeleg sau chiar nu înţeleg şi neagă că e o relaţie între migraţie şi terorism şi văd ca singură soluţie a acestor probleme stabilirea imigranţilor pe teritoriile statelor membre ale UE. Pentru noi este foarte important viitorul Europei, noi vrem să avem dreptul de a decide asupra viitorului nostru, cu cine vrem să trăim alături şi cu cine nu”, a declarat Nemeth Zsolt, citat de Agerpres, potrivit traducerii asigurate de organizatori. 

Semnatarii au lansat un apel către toţi cetăţenii Ungariei, precum şi către cei din afara graniţelor care au cetăţenie maghiară să participe la referendumul cu privire la impunerea cotelor obligatorii de migranţi, care va fi organizat în octombrie în această ţară, şi să se pronunţe împotriva acestei măsuri impuse de Bruxelles. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a menţionat că un sondaj european a evidenţiat faptul că peste 60% dintre cetăţenii intervievaţi sunt de părere că creşterea criminalităţii şi terorismul au legătură cu fenomenul migraţionist şi că migraţia în masă reprezintă un pericol pentru culturile naţionale. 

“Credeţi-mă că apărarea noastră cu animale de pluş nu se poate, trebuie să privim în faţă asta”, a susţinut OrbanTag-uri:
Viktor Orban, migranti, terorism, declaratie comuna, cote, referendum

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor_orban_05-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor_orban_05-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | sâmbătă, 23 iulie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Reprezentanţii mai multor organizaţii civile maghiare...

Preluat de la EVZ