loading…

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat astăzi, într-un comunicat oficial, că în urma retestării eșantioanelor prelevate la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 și de la Londra din 2012, 45 de sportivi au picat teste antidoping, fiind depistați pozitiv.

Rezultatele vin ca urmare a unui al doilea val de retestări ale probelor prelevate, ridicând numărul total de sportivi depistați pozitiv la 98. Din cele 45 de teste pozitive, 30 au fost prelevate de la sportivi participanți la Jocurile Olimpice de la Beijing, inclusiv 23 de medaliați, iar 15 au fost de la Londra. CIO nu specifică dacă vreunul dintre cei 15 sportivi depistați pozitiv la Londra sunt medaliați.

“Noile seturi de analize demonstrează încă o dată angajamentul Comitetului Internațional Olimpic în lupta împotriva dopajului”, a declarat, astăzi, președintele CIO, Thomas Bach. Oficialii CIO păstrează probele prelevate sportivilor pentru o perioadă de un deceniu pentru a le retesta folosind metode noi.

Sportivii depistați pozitiv vor fi informați, iar apoi vor putea fi declanșate procedurile împotriva lor. Toți sportivii care au încălcat prevederile antidoping vor fi interziși la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Competiția se va desfășura în perioada 5-21 august.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zeci-de-sportivi-depistati-pozitiv-in-urma-retestarii-probelor-de-la-beijing-si-londra-26273.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zeci-de-sportivi-depistati-pozitiv-in-urma-retestarii-probelor-de-la-beijing-si-londra-26273-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv