Șeful Serviciului de Combatere a Migrației și Infracționalității Transfrontaliere, din cadrul Gărzii de Coastă, și un polițist de la Poliția de Frontieră Oradea au primit, astăzi, distincția de “Polițistul de frontieră al anului 2016”, anunță IGPF.

În cursul zilei de astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a avut loc ceremonia pentru aniversarea a 152 de ani de la înființarea instituției, în cadrul acesteia fiind acordată și distincția de “Polițistul de frontieră al anului 2016”, se arată într-un comunicat IGPF citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, premiul a fost obținut de Silviu Sima din cadrul Gărzii de Coastă, șef al Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, și de Vasile Bărcăuan, din cadrul Poliției de Frontieră Oradea- Serviciul Curtici.

Șeful Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere a fost premiat, potrivit IGPF, pentru activitatea sa în mai multe dosare penale ce au vizat destructurarea unor rețele de migrație ilegală, contrabandă cu țigări și combaterea braconajului piscicol.

În cazul polițistului de frontieră din Curtici, IGPF susține că acesta s-a remarcat în activitatea de control a frontierei de stat, “prin depistarea, la controlul de frontieră, a peste 17 alerte introduse de către instituții ale statului român și ale UE care vizau persoane sau bunuri căutate de autorități”.

Altor 20 de polițiști de frontieră le-au fost acordate premii pentru “pentru meritele deosebite avute în misiunile operative desfășurate, atât pe teritoriul țării, cât și în urma participării la operațiunile comune organizate de Agenția Frontex. “

“Aceștia s-au remarcat în acțiunile de supraveghere și control desfășurate la frontiera de stat, dar în mod special în misiunile pentru combaterea infracționalității transfrontaliere și a migrației ilegale, având o contribuție importantă la rezultatele operative obținute de structurile din care fac parte “, se notează în comunicatul citat de Mediafax.

Ziua Poliției de Frontieră are loc, duminică, pe 24 iulie.

rootstireaActualitate/Esential
Șeful Serviciului de Combatere a Migrației și Infracționalității Transfrontaliere, din cadrul Gărzii de Coastă, și un polițist de la Poliția de Frontieră Oradea au primit, astăzi, distincția de 'Polițistul de frontieră al anului 2016', anunță IGPF. În cursul zilei de astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF)...

Preluat de la romania ntv