Autor:
Carmen Anghel
| vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 43 Vizualizari

„Cumințenia Pământului”. Fotografie Nicu Dîrdîiac

De astăzi, din acest moment, ci care doresc să fie „coproprietari” ai operei brâncușiene „Cumințenia Pământului” pot dona 2 euro prin SMS.

Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii Corina Șuteu.

Cum se face: puteți trimite SMS cu textul „brancusi” la numărul 8833 și contribuiți cu 2 euro la campania națională de subscripție publică. 

Un mesaj foarte clas și simplu. desen de Dan Perjovschi

De altfel, aflat ieri la prezentarea oficială a noului manager al Muzeului Național de Artă a României Călin Stegerean,  ministrul Culturii amintea de responsabilitatea pe care o avem cu toții de a achiziționa această operă brâncușiană. Și mintea de cuvintele lui Brâncuși „eu nu am vrut să sculptez pasărea, ci zborul” (parafrazând) și recomanda românilor să „învețe zborul”, adică să înțeleagă importanța acestei opere pentru cultura din țara lor. Să înțeleagă că „Brâncuși e al meu” nu e o vorbă goală, ci ne-ar putea reprezenta în lume.

Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși, arată www.brâncusiealmeu.ro.

 Atât ministrul Culturii cât și Călin Stegerean și-au exprimat speranța că, din toamnă, „Cumințenia Pământului” va reveni la Muzeul Național de Artă. O instituție care vrea să renască.  

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după ce va fi cumpărată de la proprietarii săi actuali.

Tag-uri:
Cumințenia Pământului, Brâncuși, brancusiealmeu, Brancusi e al meu, euro, guvern, ministrul Culturii Corina Șuteu, Călin Stegerean, Muzeul Național de Artă al României, SMS, donații

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cumintenia-nd-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cumintenia-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Carmen Anghel | vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii | 43 Vizualizari „Cumințenia Pământului”. Fotografie Nicu Dîrdîiac De astăzi, din...

Preluat de la EVZ