Autor:
Carmen Vintilă
| vineri, 22 iulie 2016 | 7 Comentarii
| 368 Vizualizari

Traian Băsescu

Fostu președinte Traian Băsescu a vorbit la Digi 24 despre posibilitatea de a candida pentru funcția de premier. El a susținut că ar fi cel mai potrivit pentru a conduce Executivul și ar fi cel mai bun premier de la „Revoluție încoace”.

Aș fi probabil cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluție încoace, datorită bunei cunoașteri a instituțiilor statului. Ne trebuie un premier cu experiență, cu bună cunoaștere a statului, a politicii externe, a instituțiilor internaționale. Profilul meu e cel mai bun pentru funcția de premier”, a spus fostul președinte al României la Digi 24. 

Despre eventuala sa candidatură la parlamentare, Traian Băsescu a spus că depinde de interesul partidului. 

CITIȚI MAI MULTTraian Băsescu: Nu exclud să mă întorc în Parlament

De regulă în politică am făcut ce a trebuit nu ce am vrut, dacă vreți să fiu foarte sincer nu mă tentează activitatea de parlamentar, dar dacă ajungem la concluzia că o candidatură a mea ar ajuta partidul probabil voi candida. Nu exclud această posibilitate”, a precizat fostul șef de stat. 

Fuziunea PMP – UNPR va genera o a treia forţă politică, alături de PSD şi PNL, lucru care va conduce la consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului, declara miercuri după fuziune preşedintele PMP Traian Băsescu.

“Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga“, a afirmat Băsescu, după votul de fuziune prin absorbţie a UNPR cu PMP dat în cadrul Congreselor extraordinare reunite ale celor două formaţiuni.

La nici 24 de ore după fuziunea dintre PMP și UNPR, Traian Băsescu i-a reproșat viitorului său președinte executiv, Valeriu Steriu, fost președinte al UNPR, că l-a susținut public pe Dacian Cioloș. „Exclud posibilitatea ca PMP să facă cadouri cu anticipație. În politică nu se fac cadouri! Declarația lui Steriu a fost un cadou! De ce să facă un cadou? Deocamdată (Cioloș) nu a demonstrat că poate. Pentru mine etalon e faptul că nu a fost o licitație pentru un kilometru de autostradă, cum nu s-a semnat un contract pentru un kilometru de autostradă în mandatul lui Ponta”, a declarat liderul PMP, în emisiunea EVZ de ieri de la postul B1 Tv.

Băsescu a fost destul de nuanțat în ceea ce privește candidatura sa pentru postul de prim-ministru.„N-aș vrea să fi rămas răspunsul meu de ieri ca unul definitiv. Întrebarea fost așa: ”Ce profil trebuie să aibă premierul României?”, și eu am spus ”profilul meu!”. M-am referit la faptul că România a avut numai premieri pentru un singur mandat și de puține ori și acela dus la capăt. Trebuie să căutăm unul cu experință, care să cunoască statul, de regulă, premierii au plecat după ce au aflat cum e statul”, a susținut fostul președinte.

Tag-uri:
Traian Basescu, PMP, premier, candidatura, partid, alegeri, fost presedinte, traian, basescu, presedinte pmp, politica, institutii internationale, premier romania, interesul partidului, partidul pmp, partidul pmp – unpr, unpr, pmp, democratie, parlament, valeriu steriu, dacian ciolos, autostrada, ponta, victor ponta, revolutie, cel mai bun premier

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/basescu-considera-lista-anaf-corecta-dar-incompleta-sursa-psnewsro-_1-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/basescu-considera-lista-anaf-corecta-dar-incompleta-sursa-psnewsro-_1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | vineri, 22 iulie 2016 | 7 Comentarii | 368 Vizualizari Traian Băsescu Fostu președinte Traian Băsescu a...

Preluat de la EVZ