Autor:
Mircea Marian
| vineri, 22 iulie 2016 | 2 Comentarii
| 2007 Vizualizari

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a numit doi adjuncți la SRI, colonelul Bizadea Romeo Cristian și pe generalul Adrian Ciocârlan, și l-a trecut în rezervă pe generalul Ion Grosu, care ocupat funcția de adjunct al directorului SRI. Controversatul general Dumitru Dumbravă, care a afirmat că justiția este „câmp tactic” pentru SRI, ar fi fost și el schimbat de la conducerea Direcției Juridice.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, au mai fost trecuți în rezervă patru generali din SRI: Ciobanu Florea, Mangrea Vicențiu, Adrian Popescu și Puiu Gheorghe.

SRI a anunțat pe site noile numiri: „Domnul general de brigadă Adrian Ciocîrlan, anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apararea Constituției.

În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.

A participat la

misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.

A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Vorbește fluent limba engleză și limba franceză.

S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este căsătorit și are doi copii.

Domnul colonel Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată “Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității “Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Vorbește fluent limba engleză.

S-a născut în anul 1976, în București. Este căsătorit și are un copil.

De asemenea, la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea facând parte din procesul de transformare instituțională asumat de directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig.
La data de 21 iulie 2016, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat și decretele de trecere în rezervă a mai multor generali din cadrul Serviciului”.

Ion Grosu a fost numit adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 7 martie 2008.

În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-maior.

Anterior numirii în actuala funcţie, a fost director de cabinet al directorului SRI.

Potrivit jurnalistului Radu Tudor, ar fi fost schimbați din funcție șefii de direcție de la: Apărarea Constituției, Economie și Juridic. Șeful Direcției Juridice a SRI a fost controversatul general Dumitru Dumbravă, autorul unor declarații extrem de controversate. „Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate”, a spus Dumbravă, în aprilie 2015.

Tag-uri:
sri, klaus iohannis, bizadea romeo cristian, ion grosu, adrian ciocârlan, hellvig, klaus iohannis sri, sri klaus iohannis, adjuncti sri, presedintele romaniei, florian coldea, sri klaus iohannis adjuncti, adjuncti noi la sri, serviciul roman de informatii, schimbari la sri, sri schimbari, serviciul roman de informatii schimbari

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/image-2014-10-14-18303630-70-klaus-iohannis-465x390-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/image-2014-10-14-18303630-70-klaus-iohannis-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | vineri, 22 iulie 2016 | 2 Comentarii | 2007 Vizualizari Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis a numit...

Preluat de la EVZ