Autor:
Matei Năstase
| vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 131 Vizualizari

Klaus Iohannis

Într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o serie de declarații cu privire la sistemul de sănătate și amenințarea virusului Zika.

Redăm în totalitate discursul președintelui României:

Pentru început, doresc să-i felicit pe organizatorii acestui eveniment – Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății. Inițiativa unui dialog asupra politicilor de sănătate și mediu, care aduce la un loc experți din țară și din străinătate, reprezentanți ai autorităților publice cu atribuții în mai multe domenii, este mai mult decât binevenită.

Cred că pentru publicul larg, dar nu numai, ar trebui să răspundem la mai multe întrebări legate de acest eveniment. De ce abordăm acest subiect – politici de sănătate și de mediu, de ce acum și de ce aici, în acest cadru?

În primul rând, dacă vrem o populație cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranță în materie de sănătate publică și dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile.

Acest lucru presupune o abordare integrată și interdisciplinară, care nu mai privește doar sănătatea individului și a populației, ci și pe cea a ecosistemului. Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului.

Exemplele recente sunt sugestive. De la infecțiile cu virusul Zika până la bolile provocate de alimente necontrolate, ne confruntăm cu tot mai multe amenințări la adresa sănătății publice.

De ce acum? Pentru că, sub presiunea a numeroși factori care afectează sănătatea oamenilor și mediului, nu mai este timp de pierdut. Cred că este momentul să acționăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluția demografică.

În fine, mă bucur că acest dialog are loc la Palatul Cotroceni. Ca Președinte, am asumat prevenția, educația pentru sănătate și principiul sănătății în toate politicile ca direcții principale în viziunea mea.

Tag-uri:
klaus iohannis, pacienti, larve, viermi, zika, reactie, presedintele romaniei, sistemul de sanatate

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/iohannis-94_2-465x390-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/iohannis-94_2-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Matei Năstase | vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii | 131 Vizualizari Klaus Iohannis Într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni,...

Preluat de la EVZ