Protestatari furioși în urma morții unei persoane aflate în custodia Poliției au incendiat mașini și pubele într-o zonă de la periferia Perisului, informează site-ul agenției Reuters.

Protestele au început marți noaptea, atunci când Adama Traore, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a murit în timp ce era condus spre o secție de poliție. Traore fusese arestat în urma unei altercații cu agenții de poliție. Membrii echipajului de poliție erau în căutarea frateleui său, în privința unui caz de infracțiune minoră.

Membrii familiei lui Adama Traore au declarat că suspectează că acesta ar fi fost ucis de poliție. La autopsie nu au fost găsite pe corp urme semnificative de violență, dar s-a descoperit că tânărul suferea de “o infecție foarte gravă”, potrivit lui Jean-Simon Merandat, șeful de stat major al prefecturii poliției din Val d’Oise, zonă periferică a capitalei franceze.

Jean-Simon Merandat a mai declarat că familia și prietenii tânărului decedat plănuiau vinerea aceasta organizarea unui marș stradal, iar autoritățile locale încercau să medieze cu aceștia.

În timpul violențelor nocturne de joi, un vehicul al poliției a fost împușcat cu alice, iar șase mașini și câteva pubele au fost incendiate, a declarat Merandet unui post de radio francez.

La începutul acestei săptămâni, aproximativ 200 de persoane au aruncat bombe improvizate asupra poliției și clădirilor publice. În jur de 180 de agenți de poliție au fost mobilizați pentru a restabili liniștea, cinci dintre aceștia au fost ușor răniți marți, în momentul în care unul dintre protestari a deschis focul asupra membrilor poliției, cel mai probabil cu o armă de vânătoare.

Reprezentantul judiciar a mai adăugat că situația pare să se fi detensionat.

Un funcționar independent, însărcinat cu sondarea opiniei publice, a declarat joi că i s-a cerut să se ocupe de investigarea acestui caz și va deschide o anchetă pentru a examina respectarea principiilor de etică ale poliției.

rootstireaActualitate/Esential
Protestatari furioși în urma morții unei persoane aflate în custodia Poliției au incendiat mașini și pubele într-o zonă de la periferia Perisului, informează site-ul agenției Reuters. Protestele au început marți noaptea, atunci când Adama Traore, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a murit în timp ce era condus...

Preluat de la romania ntv