loading…

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat la un summit V4 de la Varșovia, că Uniunea Europeană se confruntă cu momente dramatice deoarece și-a pierdut rolul pe care îl avea la nivel global, după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar, relatează MTI.

Uniunea Europeană a fost astfel retrogradată la poziția de jucător regional deoarece Comisia Europeană a acordat cele mai nefavorabile răspunsuri posibile vizavi de fenomenul migrației, subminând în acest fel apartenența la Bloc a unuia dintre statele membre.

Sarcina care trebuie îndeplinită acum este de a defini ce ar trebui să facă Uniunea Europeană pentru a redeveni un jucător global, a mai spus Orban.

Întrevederea de la Varșovia, la care au participat premierii din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, a creat o bază pentru ca țările Grupului de la Vișegrad (V4) să prezinte un program comun european cu ocazia sumitului UE programat în luna septembrie la Bratislava, a spus el.

Cei patru premieri au discutat despre cum ar putea reprezenta la nivel european valorile fundamentale, precum tradițiile naționale, creștinismul și securitatea (…), a mai susținut Orban.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/premierul-ungariei-ue-isi-pierde-rolul-pe-care-il-avea-la-nivel-global-26243.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/premierul-ungariei-ue-isi-pierde-rolul-pe-care-il-avea-la-nivel-global-26243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv