loading…

Uniunea Europeană nu va iniția nici măcar discuții informale cu Marea Britanie înainte ca Londra să declanșeze procedura de ieșire din UE, afirmă Kristalina Gheorghieva, unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene, dând asigurări că acordul cu britanicii va fi corect.

Nu este posibil să avem nici măcar discuții informale, deoarece este necesar să avem claritate în privința parcursului pe care îl va avea Marea Britanie“, a declarat Kristalina Gheorghieva, comisarul UE pentru Afaceri Bugetare și Resurse Umane.

Nu pot vedea cum putem discuta despre situații ipotetice în chestiuni de o asemenea importanță“, a subliniat comisarul bulgar, explicând că negocierile informale ar influența decizia Londrei.

Gheorghieva a explicat că negocierile cu Marea Britanie vor fi dure, dar corecte.

Nu vreau ca oamenii să rămână în Uniunea Europeană pentru că se tem de sancțiuni în cazul ieșirii. Vreau să rămână pentru că în UE sunt mai puternici“, a spus Gheorghieva, citată de site-ul agenției Reuters.

Marea Britanie a semnalat că nu va declanșa în cursul acestui an procedura de ieșire din Uniunea Europeană.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/oficial-ce-ue-nu-va-negocia-nici-macar-informal-cu-marea-britanie-26277.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/oficial-ce-ue-nu-va-negocia-nici-macar-informal-cu-marea-britanie-26277-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv