Autor:
Andrei Călin
| vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 346 Vizualizari

Steaua – Dinamo, unul dintre puncte de interes din campionat FOTO: OCTAVIAN COCOLOȘ

Fotbalul intern se reia, astăzi, într-un context dezolant, cu echipe măcinate de grave probleme financiare

Cea de-a 108-a ediție a campionatului intern debutează, astăzi, cu meciul dintre FC Voluntari și FC Viitorul. Liga I trece printr-o perioadă de instabilitate și abia mai poate aduna la start 14 echipe.

O sancțiune de minus 14 puncte

Cluburile de tradiție au căzut pe capete în ultimii ani, iar ieri a fost rândul Rapidului să sucombe. Giuleștenii, aflați într-un faliment iminent, nu au fost înscriși în campionat, iar locul lor trebuia să fie ocupat de ACS Poli Timișoara. Însă, joi seară, oficialii LPF au anunţat că au trimis cazul la Comisia de Disciplină a FRF, pentru a fi rejudecat, în regim de urgenţă. S-a creat din nou o situație paradoxală, o cârpeală specifică fotbalului românesc.

Bănățenii retrogradaseră în sezonul trecut, iar acum au mari probleme financiare și vor începe cu o depunctare echivalentă deja cu o condamnare la retrogradare: minus 14 puncte. Rapid câștigase în sezonul trecut Seria I a ligii secunde, iar pe locul secund se clasase Dunărea Călărași, formație care a pierdut barajul cu UTA. Arădenii nu au promovat, însă, nici ei, pentru că au pierdut „dubla” cu FC Voluntari.Dacă ACS Poli Timișoara va lua locul Rapidului în prima divizie, va începe cu un deficit de 14 puncte


Prima etapă, primul meci amânat

Astfel, se poate spune că sezonul trecut al Seriei I a ligii a doua s-a jucat de pomană, pentru că nimeni n-a ajuns în Liga I. Doar Gaz Metan Mediaș, câștigătoarea Seriei a II-a, a promovat în prima divizie.

Prima etapă începe și cu o amânare. Meciul Steaua – CSMS Iași nu se va disputa în acest weekend, din cauză că cele două combatante sunt implicate în cupele europene. Marea majoritate a celor 14 formații au grave probleme financiare, excepție făcând Steaua și parțial FC Botoșani, Iași, Astra și Dinamo.

În rest, celelalte cluburi sunt dependente de banii din drepturile de televizare și fiecare zi reprezintă o luptă pentru supraviețuire.

George Copos a izbucnit în lacrimi

Fost patron al echipei Rapid, club cu care a câștigat de două ori campionatul intern, George Copos a anunțat că a fost extrem de mâhnit atunci când a auzit că „alb-vișiniii” nu vor începe noul sezon al Ligii I. „Mă doare sufletul pentru ce se întâmplă la Rapid, am plâns de durere alături de muncitorii de pe șantier acum cand am aflat. Rapid a fost ca un copil crescut de mine. Mi s-a întamplat cea mai mare nenorocire a vieții mele, deși am investit peste 32 de milioane de euro la Rapid”, a spus Copos pentru Pro TV. „Știu câtă durere zace în fiecare dintre voi, vă cunosc fidelitatea oarbă și sunt convins că nimic nu poate schimba acest sentiment de neputință și fustrare. Nu am cum să vă împac inimile și nici nu am să încerc. Doar să vă mulțumesc”, a spus și fostul antrenor, Dan Alexa, într-o scrisoare deschisă.

Tag-uri:
FC Voluntari, FC Viitorul, Rapid, ACS Poli Timișoara, Dunărea Călărași, Gaz Metan Mediaș, CSMS Iași, Steaua, FC Botoșani, Dinamo, Pro TV, George Copos

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/22steaua-dinamo-oco0713-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/22steaua-dinamo-oco0713-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
Autor: Andrei Călin | vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii | 346 Vizualizari Steaua - Dinamo, unul dintre puncte de...

Preluat de la EVZ