Autor:
Mircea Marian
| vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 13 Vizualizari

Viktor Orban

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se întâlneşte vineri seara, la Băile Tuşnad, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, oficialul de la Budapesta urmând să sosească în România pentru a participa la Universitatea de Vară Tusvanyos.

Surse locale au declarat pentru Agerpres că, la fel ca în fiecare an, premierul Ungariei va oferi o cină reprezentanţilor maghiarilor din România, Slovacia, Ucraina sau Serbia, unii dintre ei fiind prezenţi de câteva zile la Băile Tuşnad, pentru a participa la lucrările Universităţii de Vară. Potrivit aceloraşi surse, din partea comunităţii maghiare din România ar urma să participe, la această întâlnire, doar liderul UDMR Kelemen Hunor, iar subiectele abordate sunt legate de problemele cu care se confruntă maghiarii din ţara noastră.

Întâlnirea va avea loc cu uşile închise, în anii precedenţi prezenţa presei nefiind permisă nici măcar în preajma hotelului unde au avut loc discuţiile.

Kelemen Hunor nu a participat la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, din partea UDMR fiind prezenţi la dezbateri doar unii primari sau parlamentari din zonă.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va participa sâmbătă, în ultima zi a Universităţii de Vară, la o dezbatere cu tema “Acasă în Europa!”, la care vor lua parte şi europarlamentarul Tőkés László şi Németh Zsolt, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta.

Motto-ul evenimentului din acest an, de la Băile Tuşnad, este “Am fost, suntem şi vom fi acasă în Europa”, iar temele dezbătute de cei aproximativ 300 de lectori au legătură cu subiectele momentului în Europa, cum ar fi criza imigranţilor, problema terorismului sau Brexitul.

Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească de la Băile Tuşnad este organizată de Fundaţia Pentru Minorităţi – Pro Minoritate din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România

Tag-uri:
Kelemen Hunor, Viktor Orban

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor_orban_02-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/viktor_orban_02-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii | 13 Vizualizari Viktor Orban Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se...

Preluat de la EVZ