Gregorian Bivolaru a spus, în timpul audierilor din Franța, că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcții publice, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax, odată cu aducerea acestuia în țară fiind declanșată o anchetă de către mai multe structuri din MAI.

Mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) au declanșat vineri, odată cu aducerea lui Gregorian Bivolaru în România, o operațiune de stabilire a “turnusului”, pentru a vedea ce a făcut liderul MISA din momentul în care a fugit din țară și până a fost capturat, au declarat surse aproapiate operațiunii pentru Mediafax

Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă l-a ajutat cineva să fugă din țară, și dacă da, cine sunt respectivele persoane. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce privește instituții ale statului român, cât și persoane fizice.

Suspiciunile autorităților sunt întărite și de declarația pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franța. Liderul MISA le-ar fi spus polițiștilor, în timpul audierilor de la Paris, printre altele, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui.

Vă rog să înțelegeți. Dacă mă trimiteți în România nu îmi faceți rău doar mie ci și mai multor adepte ale mele, care ocupă funcții publice și de înaltă demnitate“, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, au confirmat aceleași surse apropiate anchetei.

Pe lângă asta, liderul MISA ar fi invocat faptul că este nevinovat și că în România nu ar avea parte de un proces corect.

rootstireaActualitate/Esential
Gregorian Bivolaru a spus, în timpul audierilor din Franța, că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcții publice, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax, odată cu aducerea acestuia în țară fiind declanșată o anchetă de către mai multe structuri din MAI. Mai multe structuri...

Preluat de la romania ntv