Autor:
Carmen Anghel
| vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

Casa memorială „Iuliu Maniu”

Trista poveste a Casei Memorial „Iuliu Maniu”, de la Bădăcin, care de ani buni așteaptă bani să renască din noroi, are și o parte bună: românii și-au adus aminte de Iuliu Maniu. Vin să viziteze casa și, unii, aduc cu ei cărămizi. Cine știe, poate această iubire a oamenilor simpli și acest respect al lor să îi inspire și pe cei care au, cu adevărat bani. Poate dau și ei câteva cărămizi.

Din ce în ce mai mulți turiști ajung la Casa Memorială „Iuliu Maniu”, ne transmite echipa care se ocupă de campania de strângere de fonduri pentru refacerea acestui monument cu semnificație deosebită pentru istoria României. Aici, la Bădăcin, Iuliu Maniu se simețea „acasă”, aici s-au luat hotărâri importante pentru țară.

„Odată cu demararea campaniei publice de strângere de fonduri pentru reabilitarea Casei Memoriale «Iuliu Maniu» din Bădăcin, interesul pentru acest obiectiv a crescut și, în continuare, se bucură de o atenție sporită. Tot mai multe grupuri de turiști vizitează monumentul istoric și se arată interesate de povestea din spatele ușilor închise”, ne spun cei din echipa de campanie.

O parte a casei a fost deja restaurată, dar banii s–au terminat.  Chiar dacă au venit donații și din străinătate, de la românii stabiliția colo, dar cu dor și dragoste de țară, sumele strânse nu au fost suficiente.

Evenimentul zilei a fost alături de casa lui Iuliu Maniu,  a prezentat etapele prin care a trecut casa și camopania de strângere de fonduri.

Recent, parohul Cristian Borz a depus un dosar la Institutul Național al Patrimoniului (INP) pentru a introduce proiectul de reabilitare al Casei Memoriale „Iuliu Maniu” în Programul Național de Restaurare. Acest demers a fost făcut cu scopul de a fructifica o posibilitate de finanțare în vederea continuării lucrărilor începute.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Casa Memorială, Iuliu Maniu, Casei Memoriale, Cristian Borz, Institutul Național, Programul Național, La București, Monument Istoric, Cont Pay, Raiffeisen Bank

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/casa-iuliu-maniu-badacin-11-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/casa-iuliu-maniu-badacin-11-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Carmen Anghel | vineri, 22 iulie 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari Casa memorială „Iuliu Maniu” Trista poveste a Casei...

Preluat de la EVZ