loading…

Femeile mironosițe, între care se află și Maria Magdalena, sunt prăznuite de Biserică, împreună, în cea de-a treia duminică după Învierea Domnului. Aceste femei au urmat Mântuitorului Iisus Hristos, au fost prezente la Patimile Lui alături de Maica Domnului (Marcu 15, 40; Ioan 19, 25) și au mers la mormânt ca să ungă trupul Domnului cu miresme (mir și aromate), după tradiția evreiască de înmormântare. Lor s-a arătat Mântuitorul după înviere înaintea apostolilor, după cum arată relatările despre Învierea Domnului din Evanghelii.

Tradiția arată că Maria Magdalena a înfăptuit misiune apostolească de propovăduire a învățăturii creștine în Biserica primară, făcând călătorii misionare în Egipt, Fenicia, Siria, Galia și chiar la Roma.

A trecut la cele veșnice la Efes, fiind îngropată la intrarea într-o peșteră. Sfintele sale moaște au fost strămutate la Constantinopol de către împăratul bizantin Leon al VI-lea Filosoful, pentru a fi așezate în ctitoria sa, Mănăstirea “Sfântul Lazăr”.

Mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena se găsește în prezent la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/calendar-ortodox-2016-doua-sfinte-importante-sunt-sarbatorite-astazi-26244.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/calendar-ortodox-2016-doua-sfinte-importante-sunt-sarbatorite-astazi-26244-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv