loading…

Cinci suspecți, patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, au fost puși sub acuzare și arestați preventiv pentru complicitate la pregătirea atentatului de la Nisa, relatează BBC News online.

Francois Molins a declarat într-o conferință de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecți a filmat scena atacului.

Trei dintre suspecți, identificați drept Ramzi A, Mohamed Oualid G și Chokri C au fost inculpați pentru complicitate la o “crimă comisă de un grup cu legături teroriste”.

Un cuplu albanez este suspectat că ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel și au fost acuzați de “încălcarea legislației privind armele în legătură cu un grup terorist”.

La fel ca autorul atacului, suspecții nu erau cunoscuți serviciilor franceze de informații înainte de atac, deși Ramzi A a fost anterior condamnat pentru droguri și alte infracțiuni minore, a mai precizat Molins.

Potrivit procurorului Molins, fotografiile și istoria căutărilor online din telefonul lui Bouhlel arată că acesta plănuia un viitor atac încă din anul 2015.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre “soldații” organizației.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/atentat-nisa-cinci-persoane-au-fost-puse-sub-acuzare-26246.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/atentat-nisa-cinci-persoane-au-fost-puse-sub-acuzare-26246-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv