loading…

Zece persoane ce ar fi aparținut unui grup susținător a rețelei teroriste Stat Islamic și de planificarea unor atacuri teroriste la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost arestate, a declarat ministrul justiției braziliene, Alexandre Moraes, citat de site-ul CNN.

Potrivit declarațiilor ministrului de Justiție din Brazilia, membrii grupului nu se cunoașteau personal și intraseră în contact prin intermediul unor aplicații de socializare online, scrie Mediafax.

Deși aceștia nu aveau contact direct cu grupării islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist și-au declarat loialitatea față de militanții islamici.

Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047, dar nu există dovezi că aceștia ar fi achiziționat orice tip de arme. Două alte persoane vor fi interogate în acest caz, a adăugat Alexandre Moraes.

Liderul grupului avea reședința într-un oraș din sudul Braziliei, Curitiba, în vreme ce restul membrilor erau răspândiți în alte nouă unități federale braziliene.

În urma arestărilor, președintele interimar, Michel Temer, a declarat o întâlnire urgență a membrilor cabinetului prezidențial.

Conform Curții Judiciare din Parana, Curitiba, există indicii că grupul ar fi plănuit folosirea armelor și tacticilor de gherilă pentru efectuarea unor atacuri teroriste.

Institutul SITE, care monitorizează activitățile teroriste online, a raportat că grupul se intitulează “Ansar al-Khilafah” și ar fi postat duminică, în cadrul aplicației de mesagerie Telegram, că îl susține pe liderul Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, de asemenea, acesta a promovat în arabă, portugheză și engleză propaganda SI.

Autoritățile braziliene au întărit măsurile de securitate, în urma atacului de săptămâna trecuta de la Nisa.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zece-persoane-suspecte-de-planuirea-unor-atacuri-teroriste-si-de-sustinerea-si-arestate-in-brazilia-26241.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/zece-persoane-suspecte-de-planuirea-unor-atacuri-teroriste-si-de-sustinerea-si-arestate-in-brazilia-26241-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv