Autor:
Otilia Matei
| joi, 21 iulie 2016 | 3 Comentarii
| 2440 Vizualizari

Masacrul ordonat de Pol Pot este una dintre cele mai grave atrocităţi ale secolului trecut, numărând aproape 2 milioane de victime, adică 25% din populaţia perioadei respective.

Între 1975-1979, 1,7 milioane de cambodgieni (25% din populaţia acestei ţări) au fost răpuşi de către regimul Khmerilor Roşii condus de Pol Pot, care a împletit ideologiile extremiste cu animozităţile etnice şi dispreţul diabolic faţă de fiinţa omenească pentru a da naştere la represiune, dezastru umanitar şi nenumărate crime, scrie Descoperă.ro.

Ameninţaţi cu moartea pentru nesupunere, toţi cetăţenii au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele pentru a intra în cooperative agricole naţionale. Cei care s-au opus au fost ucişi pe loc. Aceeaşi soartă au avut-o şi persoanele bolnave sau care prezentau un handicap locomotor, cei prea tineri sau prea bătrâni ca să poată merge pe picioarele lor. Aceştia au fost direcţionaţi către fermele colective, numite şi Câmpurile Morţii, unde au fost ucişi pe loc.

Toate drepturile cetăţeneşti au fost abolite într-o singură zi. Familiile nu mai aveau drept să-şi crească copiii, partidul comunist al khmerilor luându-le copiii pentru a-i plasa în diferite tabere de muncă.

Şcolile, universităţile, fabricile, magazinele şi spitalele au fost închise, iar proprietăţile private au fost confiscate. Religia a fost interzisă cu desăvârşire, indiferent de rit. Lăcaşurile de cult au fost incendiate, iar toţi cei care erau bănuiţi că se roagă au fost împuşcaţi.

Situaţia a degenerat atât de mult, încât, până şi cei care ştiau o limbă străină, oamenii care purtau ochelari de vedere sau cei care erau surprinşi răzând şi plângând în public au fost executaţi pe loc.

Tag-uri:
pol pot, genocid, genocidul cambodgian, masacrul lui pol pot, oameni executati, campurile mortii, regimul Khmerilor Roşii, terorile din cambodgia

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/2_31-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/2_31-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | joi, 21 iulie 2016 | 3 Comentarii | 2440 Vizualizari Masacrul ordonat de Pol Pot este una...

Preluat de la EVZ